Pražským EY Podnikatelem roku je developer SEBRE Holding, ve Středočeském kraji mají titul stavebniny DEK

Info.cz

Držiteli titulu EY Podnikatel roku 2019 hlavního města Prahy jsou majitelé developerské společnosti SEBRE Holding Petr Němec a Jan Fidler. Vítězem trofeje ve Středočeském kraji se stal Vít Kutnar, majitel společnosti DEK, která je lídrem v prodeji stavebnin a dalších služeb ve stavebnictví.

„Letošní výběr vítězů v těchto krajích byl pro porotu náročný, protože v obou regionech se přihlásily velice silné podnikatelské osobnosti. Odborná porota se nakonec rozhodla udělit tituly podnikatelům, které spojuje neutuchající nadšení pro jejich obor, pracovitost, vytrvalost, aktivní přístup k inovacím a odvaha pouštět se do nových postupů a řešení,“ říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a v části regionu střední a jihovýchodní Evropy.

SEBRE Holding

Příběh společného podnikání Petra Němce a Jana Fidlera má kořeny v roce 2013. Dohromady se dali i přesto, že se znali jen krátce a dělí je věkový rozdíl jedné generace. Petr Němec přicházel s roky zkušeností z farmaceutického byznysu, pustil se ale do podnikání v oblasti realit. Rozhodl se vydražit historickou budovou Šporkova paláce v centru Prahy a ve spolupráci s věhlasným architektem Stanislavem Fialou ji opravit. Naopak Jan Fidler se ve stavebnictví a developmentu pohybuje celou svou kariéru. Několik let byl obchodním ředitelem mezinárodní stavební korporace, ale v roce 2011 se, krizi ve stavebnictví navzdory, rozhodl založit vlastní stavební firmu. S Němcem se seznámil právě skrze projekt Šporkova paláce a jeho stavební firma se v roce 2013 do nově vzniklého holdingu začlenila.

Maňák: Chudobu nelze porazit trestáním miliardářů za to, že dále bohatnou

sinfin.digital