Příběhy neznámých bojovníků – Maruška Harcubová

Prezentace klienta

Ne, Maruška neměla zrovna šťastný start. Na rozdíl od většiny z nás vážila při narození sotva kilo, a ještě ji postihla dětská mozková obrna. Lékaři se snažili připravit rodinu na nejhorší: nebude schopná se naučit ani číst, ani psát a nejspíš ani mluvit.

Maruščina máma Lída ten ortel nepřijala jako konečný. Rozhodla se dát své dceři to, co věda dát nemůže: trpělivost, víru a lásku. A tak jí to, den za dnem a krůček po krůčku, dávala.

Chtěla pro ni totéž, co mají i jiné děti. Proč by Maruška nemohla z rodného, povětšinou chladného Harrachova vyjet do širého světa? A třeba i někam do kraje slunce, moře a silných vůní? Do takového.. Thajska? Co na tom, že je na vozíku?

3732433:gallery:true:true:true

                                  Ten thajský sen měl pro Marušku i Lídu zvláštní smysl. Vždyť měl stvrdit, že i holka věčně bojující s následky obrny může do takové dálky vyrazit a z cesty se těšit. A tak mi Lída napsala: mohl bych to Marušce umožnit?

A já, který měl v životě tolik štěstí, jsem to jedné dívce, která ho moc nepobrala, slíbil. Ta pohlednice, kterou mi pak z Thajska poslala, byla jednou z nejpěknějších, co jsem v životě dostal.

sinfin.digital