Případ trávení: zvířata před smrtí podle policie velmi trpěla, muž vinu odmítá

ČTK

nek

Litoměřický okresní soud dnes odročil hlavní líčení v případu Michala Fišera na červen. Podle obžaloby trávil volně žijící zvířata látkou karbofuran. Soud dnešní jednání zrušil kvůli onemocnění přísedící, řekl předseda trestního senátu Vlastimil Nedvěd. Fišer řekl, že za celou kauzou je jeho bývalá partnerka, se kterou vede spor o péči o syna.

Fišer podle závěrů vyšetřování trávil zvířata mezi lety 2011 a 2014. Podle žalobce jim podával návnady s látkou karbofuran, která je v Evropské unii zakázána. Dříve se používala v zemědělství. Po jedovaté návnadě uhynula například kuna lesní, straka obecná nebo volavka popelavá.

Zvířata podle policie před smrtí velmi trpěla. Po požití jedu zvíře hyne v bolestech a křečích. „Panu Fišerovi chodila na rybník volavka, tak vzal rybu, pomazal ji karbofuranem a nechal tu volavku otrávit,“ řekla Fišerova bývalá partnerka Markéta Zichová. Její slova potvrdila Fišerova další bývalá partnerka. Podle ní Fišer zabíjel jedem zvířata, která považoval za škodnou.

Fišer, který působí i jako preparátor zvířat, jakékoli obvinění odmítá. Za vším je podle něj spor o výchovu syna, který dlouhá léta vede se svojí bývalou partnerkou. „Dvě svědkyně, moje bývalé partnerky, se rozhodly se mi pomstít,“ řekl Fišer. Látky obsahující karbofuran podle svých slov volně kupuje a používá je k preparování.

sinfin.digital