Publicista Černý z Českého rozhlasu nezmizí. Zapojí se do pořadu Sedmé nebe

Jan Januš

Hudební publicista Jiří Černý bude dál spolupracovat s Českým rozhlasem. Má se objevovat na stanici Vltava v pořadu Sedmé nebe. Černému, který připravoval pro rozhlas posledních 13 let pořad Klub osamělých srdcí seržanta Pepře, loni skončila smlouva a jeho odchod se stal hojně a mnohdy emotivně propíranou událostí. „Jiří Černý kývl na nabídku Českého rozhlasu pokračovat nadále na stanici Vltava,“ uvedl teď v rozhovoru pro INFO.CZ generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

„Bude součástí pořadu Sedmé nebe, který vysíláme jednou týdne v neděli od 19:00 do 20:00 hodin. Jiří Černý se ho bude účastnit jednou měsíčně, osobnosti z hudebního světa se tam totiž střídají,“ říká dále Zavoral ve velkém rozhovoru, který INFO.CZ připravuje.

Generální ředitel Českého rozhlasu se v rozhovoru vrací i k dřívějším událostem, spojeným právě s Jiřím Černým: „Vidím tam chybu v komunikaci z naší strany. Každý z pořadů se vyvíjí, málokterý z autorů má za sebou přes 550 repríz a 13 let vysílání pořadu jako právě Jiří Černý. To je v rámci Českého rozhlasu unikum. Některé pořady se ale po čase vyčerpají a musejí vznikat pořady nové. Bylo to legitimní rozhodnutí, ale komunikace k Jiřímu Černému nebyla úplně zvládnuta, s panem programovým ředitelem už jsme si to vyříkali. S Jiřím Černým se následně potkali, věci si řekli a doufám, že ta hořkost je menší.“

sinfin.digital