Robejškovi Realisté mají sídlo u developera Passera. Zadělali si na střet zájmů?

Michaela Kratochvílová

Nová politická strana Realisté, kterou založil na sklonku listopadu v Německu žijící publicista, ekonom a politolog Petr Robejšek, získala před koncem roku za výhodných podmínek sídlo. Politický subjekt se zabydlel u developera Radima Passera. Uvedl to server Lidovky.cz.

Nové uskupení na české politické scéně Realisté bude sídlit v pražské Michli. Developer Radim Passer poskytl sdružení kolem Petra Robejška za výhodných podmínek nájem v jednom ze svých objektů, které tvoří tamní BB Centrum, známé také jako Brumlovka. Politologové ale varují, že by to do budoucna mohlo znamenat problémy.

„I takové protislužby, jako je nižší nájem nebo servis v rámci kanceláří, mohou být do budoucna dost důležité z hlediska toho, jak se strana bude chovat k těmto jednotlivým podporovatelům. (…) Bude důležité sledovat, zda se jim třeba pokusí oplatit jejich vstřícnost, pokud by k tomu strana měla někdy nějakou příležitost,“ řekl serveru lidovky.cz politolog Kamil Švec. Ten ovšem také upozornil, že nemusí nutně k čemukoli „na oplátku“ dojít.

Kdo jsou Realisté politologa Petra Robejška?

sinfin.digital