Savov se přiznal k vlastnictví firem, k nimž se dosud nehlásil, včetně lounského Legiosu

Info.cz

Podnikatel František Savov, který je v Česku obviněn z daňových podvodů a ukrývá se v Londýně, se přiznal k vlastnictví několika firem, k nimž se dosud nehlásil. Učinil tak v rozhovoru s Martinem Veselovským v DVTV. Přiznání se týkalo dokonce i lounské vagónky Legios Loco, která skončila v insolvenci a nakonec si ji pronajala firma ze skupiny CSG. Vlastnictví Legiosu Savov dlouho popíral, firma byla několikrát restrukturalizována a změnila název.

„Společnost Legios Loco ano, vlastním. Otevřeně. Tak tam je nějaká struktura, nějaká mateřská firma, nějaká babičkovská firma, takže na konci je nějakej fond, struktura typu fond, kterou vlastním já,“ řekl Savov Veselovskému a dodal, že v „šuplíku“ mu leží akcie firmy.

Ještě na začátku letošních prázdnin byly stovky lidí v Legiosu bez výplaty a policie rozháněla znesvářené strany varovnými výstřely, protože proti sobě bojovaly i s mačetou v ruce. Poté si tradiční českou vagonku od insolvenční správkyně pronajala skupina spadající do impéria zbrojaře Jaroslava Strnada, nyní jeho syna Michala – CSG. Podnik spravuje společnost DAKO-CZ.

sinfin.digital