Šéf pražské ČSSD pro INFO.CZ: Komunisté se na nás s Babišem domluvili a chtějí se prodat dráž

Markéta Žižková

Pražští sociální demokraté si v nedávném referendu odhlasovali vstup ČSSD do vlády více než sedmdesáti procenty. Jen o pár hodin později se ale dozvěděli, že „jejich kandidát“ na ministerský post Miroslav Poche nemusí projít přes designovaného premiéra a prezidenta. Kritizuje ho s novou intenzitou i KSČM. „Komunisté se domluvili s Babišem na nějakém modu operandi. Zodpovědný je Babiš, ten je premiérem, s ním máme dohodu. On ať si to s komunisty vyjedná a dá jim případně nějaké další trafiky. To je jediné, o co jim jde,“ říká k tomu předseda pražské ČSSD Petr Pavlík v rozhovoru pro INFO.CZ. Komunisté se podle něj chtějí „prodat dráž“. Podle Pavlíka rovněž neexistuje možnost, že by ČSSD vyměnila ministerstvo zahraničí za resort obrany, jak se spekuluje.

Jak vnímáte spor kolem nominace europoslance a pražského sociálního demokrata Miroslava Pochecho na ministra zahraničních věcí?

Myslím, že tu jde o to nastavit spolupráci už na začátku tak, že my (ČSSD – pozn. redakce) budeme za otloukánky a Babiš s komunisty a Zemanem budou diktovat pravidla hry. Na to nemůžeme v žádném případě přistoupit. Nejde tu o Miroslava Pocheho, ale o princip.

Trestní oznámení kvůli „seznamu vlastizrádců“ se rozšiřuje. Europoslanci zahrnou i Filipa

sinfin.digital