Šestý případ koronaviru v Česku? Žena hlásila příznaky lékaři, ten ji odmítl

Blesk.cz

V sobotu se vrátila ze severoitalského střediska Passo del Tonale, kde byla s rodinou na lyžích. Maminka dvou malých dětí začala mít po návratu příznaky koronaviru, ten jí následně potvrdila soukromá  laboratoř. Podle magistrátu a ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) ale zvolila nestandardní postup, když se nejprve nechala testovat, a pak teprve kontaktovala hygienickou stanici. Podle jejího známého přitom hned po návratu hlásila lékaři, že jí není dobře, a testy žádala, informují Blesk Zprávy.

 

Česko má šestého nakaženého koronavirem, informoval ve středu ráno na twitteru pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Je jím maminka dvou dětí, chlapečka z první třídy a holčičky ze třetí třídy, které chodí na Základní školu Antonína Čermáka v Praze 6. Rodina se podle ředitele školy Petra Karvánka o víkendu vrátila z dovolené v severní Itálii, kde byla lyžovat, děti byly v pondělí i v úterý ve škole.

Pak testy, které si žena nechala vypracovat na soukromé klinice, potvrdily nákazu. Oficiální výsledky má sdělit Národní referenční laboratoř Státního zdravotního ústavu v odpoledních hodinách.

OLaNO ještě nedávno mělo čtyři členy, Matovič bude nejslabším bodem koalice, varuje expert

sinfin.digital