Šikana, diskriminace, plýtvání zdroji. Na vedení pražských strážníků se valí lavina stížností nespokojených strážníků

Strážníci se bouří. Podle jejich stížností, které má server Info.cz k dispozici, už mají dost věčného ponižování a šikany ze strany svých nadřízených a žádají rovné pracovní podmínky. Výtky přitom míří až do nejvyšších pater vedení městské policie – až k policejnímu řediteli Eduardu Šusterovi.  Info.cz oslovil i vedení městské policie, ale to do vydání článku nereagovalo.

Podle oficiálních stížností strážníků, které má server Info.cz k dispozici, jsou totiž řadoví policisté běžně šikanováni svými nadřízenými, kteří naopak požívají nezasloužených výhod.

To byl i případ strážnice, která se chtěla vrátit do práce po mateřské dovolené, ale zjistila, že na výplatní pásce má mnohem méně, než když odešla. "Nadřízený mi sdělil, že jsem byla dlouho doma a tak na ohodnocení, jaké mají kolegové, nemám nárok. Obdobné vyjádření se mi dostalo od ředitele Eduarda Šustera. Bylo mi také naznačeno, že v případě, že bych tento problém rozmazávala, ze mnou bude rozvázán pracovní poměr," říká žena ve své dubnové stížnosti s tím, že podobných žen je u městské policie více, ale ze strachu nic neřeší.

To se však podle všeho změnilo. Pro některé strážníky byl k tomu přímým impulzem nedávný článek v deníku Mladá fronta Dnes, který na první stížnosti na vedení obecní policie upozornil a rozhodli se proto promluvit. 

V nouzi nepomohou, jsou jako automat na vybírání pokut. Pražané podrobili městskou policii drtivé kritice

sinfin.digital