Skončíme na ulici? Snad nikdo nespáchá sebevraždu. Klienty H-Systemu rozhodnutí soudu šokovalo

Blesk.cz

Klienti H-systemu jsou verdiktem Nejvyššího soudu, který jim přikázal se z domů, které po krachu společnosti dostavěli za své, šokováni. Řada z nich neví, kam půjde či zda skončí na ulici. Blesk.cz s některými lidmi mluvil, podívejte se, co na nastalou situaci říkají.  

Pro Moniku Němcovou (51) byl tenhle verdikt absolutním šokem. „Ten insolvenční soud probíhal tři roky. My jsme do něj nesměli vstupovat, neměli jsme žádné informace a najednou se objeví taková zpráva z čistého nebe!“ řekla Blesku Němcová. „Ta situace je teď nejhorší, čím se mohla stát. Je to naprostý rozkol mezi spravedlností a právem,“ míní.

Už třikrát prý navrhovali, že si „své“ domy odkoupí. „Za to bojujeme už patnáct let. Naší jedinou snahou vždy bylo vše dorovnat. Teď máme všichni pocit absolutní nespravedlnosti, byť jsme doufali v opak,“ podotkla paní Němcová.

„Kromě pročítání spisů by bylo dobré vidět za nimi osudy konkrétních lidí, kteří tu dvacet let žijí, vychovávají děti, lidé se tu narodili i umírali. To, jestli se prodá osm domů, nikoho nezachrání,“ dodala.

Zeman udeřil na soudy kvůli verdiktu nad klienty H-Systemu: Vážné pochybnosti o kvalitě a lidskosti

sinfin.digital