Slunce, seno, kamiony. Babiš v „Čau lidi“ odhalil další plány na změny na dálnicích

urm

Týdenní hlášení na Facebooku Andreje Babiše, pro nějž se vžil název „Čau lidi“, tentokrát přináší mnohem podrobnější plány, které vláda chystá po zákazu předjíždění kamionů na některých úsecích dálnice D1. Ministerský předseda již oznámil, že zákaz se objeví na celkem 54 kilometrech nejproblematičtější české dálnice, ale z pravidelného týdenního přehledu je zřejmé, že půjde ještě mnohem dál.

„Čau lidi, fakt nesnáším předjíždění kamionů. Borec chce jet o 100 metrů za hodinu rychleji než kamioňák před ním, a tak se tam prostě nacpe. Posouvá se centimetr po centimetru a kilometrová kolona aut za ním to sleduje a skřípe zuby. Případně nadává. Případně otevírá okénko a… víme co. Není to jen šíleně otravné, ale i nebezpečné. Viděli jste, jak to dopadlo minulou zimu, stačí jeden kamion, aby zablokoval celou dálnici,“ uvedl Babiš svůj nový příspěvek.

Už v podstatně vážnějším tónu tvrdí, že úřady ve spolupráci s policií po vzájemných schůzkách vytipovali celkem 324 kilometrů v obou směrech D1, kde by se měl zákaz objevit trvale. Mimo jiné i na kritickém úseku od sjezdu na Velkou Bíteš do Vyškova. „Už 27.8. tohoto roku jsem svolal k problému kamionů schůzku s policejním ředitelem, prezidentem Ředitelství silnic a dálnic a žádal je, aby vypracovali řešení. ŘSD už 30.8. poslalo dopis ministrovi dopravy,“ řekl premiér.

sinfin.digital