Sněhová kalamita polevuje. Silnice na Boží Dar i na Klínovec už jsou průjezdné, situace se zlepšuje i jinde

ČTK

jj

Město Boží Dar předpokládá, že dnes večer odvolá kalamitní stav na svém správním území. ČTK to sdělil starosta Božího Daru Jan Horník (STAN). Silnice I/25 na Boží Dar a do Německa je po několika dnech sněhové kalamity průjezdná již od dnešního rána, před polednem se podařilo zprovoznit silnici z Božího Daru na Klínovec. V provozu jsou na Božím Daru i všechny vleky, návštěvníkům je k dispozici centrální parkoviště Kapka. Kalamitní stav byl kvůli přívalům sněhu vyhlášen 11. ledna. Situace se zlepšuje i jinde.

Silnice na Boží Dar, která patří k hlavním tahům do Německa, byla otevřena dnes kolem 7:30. Dosud tam byl provoz jen pro zásobování a pro místní, kteří mohli několikrát za den jet za pluhem silničářů. „Silnice II/219 od kruhového objezdu u hraničního přechodu na B. Daru směrem na Klínovec je již také zprůjezdněna,“ uvedla policie na twitteru kolem 11:45.

V Božím Daru se podle něj nyní uklízejí městské komunikace. Práci ale silničářům ztěžují první neukáznění řidiči, kteří podle starosty opět jezdí do centra města, kde nemají zajištěné parkování, a odstavuji svá vozidla, kde je napadne. „Přitom centrální parkoviště Kapka nad městem naproti benzinové pumpě je vyklizené a je na něm prozatím dostatek parkovacích míst,“ dodal. Upozornil, že neukáznění řidiči dostanou pokutu 1000 korun. Na parkovišti jepřitom první hodina parkování zdarma a pak celodenní za 50 korun.

Soukup bude kandidovat ve volbách do Evropského parlamentu, jeho show skončí

sinfin.digital