Soud propustil z vězení Březinu z lihové mafie. Usvědčil desítky lidí

ČTK

urm

Městský soud v Brně dnes podmíněně propustil z vězení Tomáše Březinu z kauzy lihové mafie, vězeňská služba už dostala od soudu příkaz k jeho podmínečnému propuštění. ČTK to řekla mluvčí služby Petra Kučerová. Březina byl odsouzen k trestu vězení 3,5 roku, ve vězení včetně vazby strávil zhruba 2,5 roku. Pomohl jako spolupracující obviněný rozkrýt takzvanou lihovou mafii, která připravila stát na daních o miliardy korun.

Soudkyně Barbora Sýkorová ráno ze zasedání vyloučila na žádost obhajoby veřejnost, Březina se k návrhu vyjadřoval prostřednictvím videokonference. Neveřejné nakonec bylo i vynesení usnesení soudu. Návrh na vyloučení zdůvodnil obhájce bezpečností odsouzeného. Během zasedání měly zaznít i citlivé informace.

Propuštění potvrdila mluvčí vězeňské správy. "Propouštěcí proces nějakou dobu trvá, zhruba 1,5 až dvě hodiny. Musí se mu vrátit všechny věci, dostane doklady, které odevzdal při nástupu do výkonu trestu, projde zdravotní prohlídkou, jsou to běžné administrativní kroky," uvedla mluvčí.

sinfin.digital