Stropnický to ve sněmovně položil. Končí i ve vedení Babišova ANO a balí si kufry

Jakub Veinlich

Exministr Martin Stropnický odchází z tuzemské politiky. Jak informoval server Blesk Zprávy, skončil jako poslanec i jako místopředseda hnutí ANO. Důvodem je jeho přesun do Izraele, kde bude zastávat post velvyslance. Odletět by měl už za měsíc.

Na konci listopadu má do země přiletět na oficiální návštěvu prezident Miloš Zeman. Stropnický už řídí přípravu jeho cesty po telefonu.

„Prvního října bych měl to poslancování ukončit, udělám to asi notářským zápisem, který odevzdám předsedovi Sněmovny,“ řekl v polovině září v rozhovoru pro Blesk Zprávy tehdy ještě poslanec Martin Stropnický.

A Stropnický udělal, co slíbil. I když jeho fotografie stále visí na webových stránkách Poslanecké sněmovny, poslancem už Martin Stropnický není.

„Martin Stropnický už mandát složil, předpokládám, že ke konci září,“ potvrdil Blesk Zprávám šéf poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslav Faltýnek.

Náhradník je připravený

Židle po Stropnickém ale nebude dlouho prázdná. Na jeho místo totiž ve Sněmovně nastoupí dvaatřicetiletý náhradník, projektový manažer ve stavebnictví Petr Venhoda. Ve volbách sice skončil až druhý pod čarou, ale podívá se do Sněmovny i on. První náhradnice z kandidátky Monika Červíčková nahradila v červnu ve Sněmovně exministra spravedlnosti Roberta Pelikána.

Čtěte pokračování článku na Blesk.cz

5166152:article:true:true:true

sinfin.digital