Technoparty u Liberce skončila, lidé z okolí měli po pěti dnech klidnou noc

ČTK

mst

Technoparty Czarotek Free Party u Liberce definitivně skončila. V noci odjely dva poslední hudební systémy, takže na místě zůstalo už jen pět desítek lidí a postupně areál uklízejí. Policie v 07:00 ukončila bezpečnostní opatření, do něhož bylo každý den nasazeno v průměru 40 policistů a čeští a němečtí celníci.

Akce, která pět dní obtěžovala hlukem obyvatele blízkého i vzdálené okolí, se podle odhadů policie zúčastnilo kolem 7000 lidí a 25 hudebních systémů. Konala se na soukromém pozemku se souhlasem majitele. Obešla se bez vážnějších deliktů a policie neměla důvod zasáhnout. Organizátoři se dopustili jen přestupků proti veřejnému pořádku, když akci včas neohlásili a nedodrželi noční klid. Liberecký primátor i hejtman volají po zpřísnění pravidel pro podobné akce.

V souvislosti s akcí řešili policisté jedinou dopravní nehodu, která se stala v pondělí 30. dubna v 02:30. Na kruhovém objezdu u Stráže nad Nisou havaroval rakouský řidič peugeotu. „Zřejmě nezvládl řízení, měl pozitivní test na omamné a psychotropní látky. Nehoda se obešla bez zranění,“ doplnila Suchánková. Policisté řešili dalších 92 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu, 61 řidičů řídilo pod vlivem omamné a psychotropní látky. „Z toho 15 cizincům udělili kauci dohromady za 300.000 korun,“ řekla policejní mluvčí.

Opovažte se onemocnět. Byty jsou tikající sociální bomba, stát selhal, říká ekonomka

sinfin.digital