Ustojí restaurace a kluby krizi? Majitele dusí nejistota a šetří, kde to jde

ANKETA | Vláda Andreje Babiše začátkem týdne zveřejnila plán, kterým se chce řídit při postupném uvolňování obchodů, restaurací a služeb do provozu. Pivnice, restaurace, bary a kluby budou moci otevřít jako jedni z posledních. Až 25. května zpřístupní své zahrádky, teprve 8. června také vnitřní prostory. Oslovili jsme několik majitelů a provozovatelů brněnských hospod, klubů a barů s tím, aby nám popsali, co to pro ně znamená a jakým způsobem tak dlouhému uzavření svých provozoven čelí.

Martin Ján a Zdeněk Hugo Póč (Pivnice 8, Brno - Žabovřesky)

Co pro vás tak dlouhá doba, během které máte zavřeno, znamená? Jaký je váš komentář ke zveřejněnému plánu vlády?

Otevřeli jsme zhruba před dvěma roky malou hospodu a zaměřili se na kvalitní pivo. Docela rychle jsme se etablovali a vytvořili relativně stálou a zároveň dostatečně širokou skupinu hostů, díky kterým hospoda prosperovala. To všechno padlo ze dne na den na nulu a asi netřeba zdůrazňovat, že pro malý provoz bez delší historie to není vůbec nic dobrého.

Pivnice 8
sinfin.digital