Vokřál: Chci ANO připravit na krajské volby. A post ve vládě? Zvážil bych ho, říká

Místopředseda hnutí ANO a exprimátor Brna Petr Vokřál v exkluzivním rozhovoru pro INFO.CZ hodnotí poslední dva roky v politice. A přiznává, že šlo o mimořádně náročné období. „Ty dva roky byly neskutečně turbulentní. Byly parlamentní volby, pro mě pak i zásadní volby komunální. Víme také, jaká je atmosféra ve společnosti. A je také fakt, že jsme úplně nestíhali dělat všechno, co jsme si původně předsevzali,“ vysvětluje. V započaté práci ve vedení strany chce pokračovat. Nevylučuje přitom výrazné angažmá v krajských volbách, zrovna tak připouští, že by zvažoval nabídku na post ministra. 

Proslýchá se tady, že delegáti nedostali v materiálech výstupy z nedávné ideové konference ANO, ač původně měli. Co je na nich tak výbušného, že musely být utajeny?

Není na nic tajného ani výbušného. Stala se pouze chyba, my ten dokument samozřejmě dodatečně zveřejníme.

Jak byste shrnul jeho základní závěry?

Nelze to říct dvěma větami. Je to poměrně obsáhlý materiál. Samozřejmě se v něm hlásíme k tomu, že jsme liberální hnutí vystavěné na demokratických základech, s respektem ke každé individuální osobnosti. Avšak také se sociálním aspektem. Hlásíme se k tomu, že je potřeba pomáhat každému, kdo pomoc potřebuje.

Dostál: Babiš mluví pořád dokola, o ničem a pro všechny. A především proti ODS

sinfin.digital