Vondráček pro INFO.CZ: ANO nemá kromě Babiše žádného jiného „Ronalda“. Czexit by byl katastrofa

Markéta Žižková

Lucie Bednárová

Sportovní terminologie to podle něj vystihuje nejlépe. V hnutí ANO v současné době není nikdo jiný, kdo by mohl vykonávat funkci českého premiéra, než Andrej Babiš. „To je jako kdyby se někdo obrátil na Real Madrid a řekl: ´My s vámi tedy hrát budeme, když nenastoupí Ronaldo´,“ říká v rozhovoru předseda poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO). Proč si to myslí a co lze očekávat od jednání hnutí ANO o podpoře vlády ze strany KSČM a SPD? Je na pořadu dne „czexit“ a co je možné udělat, aby Češi nebyli jedním z nejvíce euroskeptických národů v Evropě? 

V současné době probíhají jednání o možné podpoře vlády vedené hnutím ANO ze strany KSČM a SPD. Jedním z hlavních témat je zavedení obecného referenda. To by mohlo vést i k vystoupení ČR z EU. Informovala vás vaše kolegyně Helena Válková o obsahu pracovních jednání (poslední se konalo v úterý 6. 2. 2018 odpoledne – pozn. red.)?

To mám velký rest, musím se s paní profesorkou potkat. Představy máme stejné a doufám, že to jde správným směrem. Nejsem v epicentru jednání, takže konkrétní informace pro vás nemám. Kdybych nebyl předsedou Poslanecké sněmovny, ale právníkem za ANO, tak se tomu určitě věnuji více.

Zajímá vás to tedy?

Ano, samozřejmě. Ale mám hodně povinností ve svém úřadě.

KOMENTÁŘ: Nebezpečná hra s referendem. Bude to milník, chválí si Okamura souznění s ANO

sinfin.digital