Vyšetření kauzy Čapí hnízdo se opět oddaluje. Policisté si vyžádali ještě čtyři měsíce na práci

ČTK

lup

Policie znovu prodloužila lhůtu pro vyšetřování kauzy kolem padesátimilionové dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo do konce dubna. Státní zástupce se k prodloužení lhůty vyjádří v rámci následující prověrky, uvedl mluvčí městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Lhůta pro skončení vyšetřování byla prodloužena již dříve, nejprve měla vypršet na konci září, tehdy ji však kriminalisté přesunuli na 31. prosince. V kauze čelí stíhání premiér Andrej Babiš (ANO) i někteří členové jeho rodiny.

"Policejní orgán dne 21. prosince 2018 písemně státnímu zástupci zdůvodnil, proč nebylo možné vyšetřování skončit, jaké úkony je třeba ještě provést a po jakou dobu bude vyšetřování pokračovat, tj. do 30. dubna 2019," uvedl Cimbala s tím, že vzhledem k tomu, že se vyšetřování nachází v neveřejné části, není možné jednotlivé úkony blíže komentovat.

O tom, že lhůta bude zřejmě znovu prodloužena, hovořil dozorující žalobce Jaroslav Šaroch již v minulosti. Za to, že při výkonu dozoru nepostupuje zcela efektivně, ho nedávno kritizovalo jak vedení Městského státního zastupitelství, tak i nadřízené pražské vrchní státní zastupitelství. Šaroch v rozhovoru pro Deník N kritiku odmítl.

Trenky i normalizační umělci došli, přišel čas na Hradě založit medvědárium. Komentář A. Černé

sinfin.digital