Vznikla mapa pečovatelských služeb, užitečná může být především pro seniory

Asociace poskytovatelů sociálních služeb v úterý spustila nástroj, který lidem umožní vyhledat pečovatelské služby, jež operují v jejich regionu. Jde o web mapapecovatelskychsluzeb.cz. Užitečný může být jak pro starosty jednotlivých obcí, tak i pro seniory, kteří si nemohou, anebo se obávají dojít na nákup. Asociace zároveň spustila veřejnou sbírku na zajištění prostředků pro pečující osoby i klienty.

Podrobné informace ke sbírce lze nalézt na webu Darujme.cz. „Celé Česko je poměrně dobře pokryto sociálními službami, které pomáhají zvládat všemožné životní situace. Terénní služby jsou tu od toho, aby pomáhaly lidem přímo v terénu či u nich doma. Pečovatelských služeb je několik set a pokrývají dohromady většinu České republiky,“ vysvětluje prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR Jiří Horecký.

„Na základě seznamu pečovatelských služeb od ministerstva práce a vlastní databáze jsme nechali vytvořit unikátní mapu určenou zejména pro starosty obcí, kde si mohou najít, jaké pečovatelské služby operují v jejich regionu, jednoduše se propojit a pomocí generátoru univerzálních letáků informovat o této možnosti skutečně všechny občany v dané obci,“ dodává Horecký s tím, že ochranu seniorů považuje za prioritu, obzvlášť v čase šířící se pandemie koronaviru.

Jak bude fungovat odklad splátek úvěrů? Jedná se o třech scénářích, jeden je pro banky černý

sinfin.digital