Za energie co nevidět zaplatíte i bitcoiny

Prezentace klienta

Platba za energie bez bankovek a platebních karet? Zajímavou novou formu placení chystá například i společnost Pražská plynárenská. Bitcoin neboli první decentralizovaná virtuální měna je relativně nový pojem, který však hýbe světem. Touto oblíbenou měnou se dá zaplatit velmi pohodlně a rychle.

Bitcoin byl vytvořen v roce 2009 jako alternativa oficiálních měn. Během let se prosadil jako přední kybernetická měna světa, která umožňuje provádět okamžité platby komukoli na světě. To umožňuje síť počítačů se specializovaným softwarem, jenž je navržen tak, aby jej nikdo nemohl jakkoli ovlivňovat. Funguje tedy bez jakéhokoli ústředního orgánu. Nezávislost bitcoinu na jakékoliv autoritě je základním pilířem jeho důvěryhodnosti.

S dobou chce jít i Pražská plynárenská

Pražská plynárenská platbu bitcoiny zavede pro své zákazníky už v blízké době. „O platby kryptoměnami je stále větší zájem a my se na to snažíme reagovat, chceme jít s dobou, fandíme všem efektivním a progresivním technologiím a zákazníkům vždy chceme nabídnout komfortní služby a možnosti,“ uvedl Ing. Pavel Janeček, předseda představenstva Pražské plynárenské. Tato společnost rozšíří řady českých firem, které chtějí jít s dobou a bitcoinu se nebojí.

sinfin.digital