Žalobce změnil názor a navrhl zastavit stíhání premiéra Babiše v kauze Čapí hnízdo

luš

Státní zástupce Jaroslav Šaroch po čtyřech letech vyšetřování změnil právní názor a navrhl zastavit stíhání premiéra Andreje Babiše i jeho rodinných příslušníků v kauze Čapí hnízdo. S odkazem na anonymní zdroje obeznámené s rozhodnutím o tom informoval Deník N. Závěry ale nemusí být konečné. Vedení Městského státního zastupitelství v Praze nyní zjišťuje, zda je změna zákonná a důvodná. „Já tu informaci nemám, takže nemohu ani nic komentovat. Beru to s rezervou,“ reagoval premiér Babiš pro server iDNES.cz.

Policie vyšetřovala údajný podvod s padesátimilionovou dotací na farmě Čapí hnízdo několik let, letos v dubnu pak podala návrh na obžalování Andreje Babiše. Hrozil mu až desetiletý trest vězení. Vedle premiéra čelili obvinění kromě jiných i jeho manželka Monika, dcera Adriana a švagr Martin Herodes. 

Babiš v nedělní Partii na TV Prima uvedl, že z funkce premiéra v případě obžaloby odstoupit nehodlá. „Doufám, že justice rozhodne v můj prospěch, protože budu mít konečně pocit, že tu máme spravedlnost,“ řekl premiér.

Pekarová Adamová: U Babiše se lze i inspirovat. A Kalousek? Při vší úctě, chce to nové tváře

sinfin.digital