Zastupitelé Brna-středu jednomyslně odvolali z funkce Švachulu. Hnutí ANO přišlo o rezort investic

ČTK

luš

Zastupitelé městské části Brno-střed dnes jednomyslně odvolali z funkce radního Jiřího Švachulu (ANO). Švachula je ve vazbě kvůli podezření z možného ovlivňování zakázek na radnici a sám na funkci nerezignoval. Pro jeho odvolání z funkce radního bylo všech 41 přítomných zastupitelů. Novou radní byla zvolena zastupitelka Ludmila Oulehlová (ANO). Oblast investic a správy bytových domů bude mít nově na starosti radní Ivo Komárek (ODS).

Na odvolání politika ANO se už v úterý shodli zástupci koalice ODS, KDU-ČSL a ANO, když jednali o tom, zda po policejním zásahu na radnici a uvalení vazby na dva politiky ANO může koalice v Brně-středu pokračovat.

Švachulu na postu radního nahradila zastupitelka Ludmila Oulehlová (ANO), neměla protikandidáta. Hlasovala pro ni nadpoloviční většina. Oulehlová je spolumajitelkou realitní kanceláře v Brně, jako radní nebude mít na starosti žádnou konkrétní oblast. Na dotazy zastupitelů mimo jiné odpověděla, že se chce věnovat oživení některých míst v městské části, například Moravského náměstí. Řekla, že se do hnutí ANO přišla sama, se Švachulou má přátelský vztah, bydlí s ním v jednom domě.

sinfin.digital