Zeman přijme Pocheho a požádá ho, ať vzdá kandidaturu. Babiš s europoslancem nechce mluvit

lup

Prezident Miloš Zeman hodlá europoslance Miroslava Pocheho vyzvat, aby zvážil svoji kandidaturu na ministra zahraničí, kvůli které hrozí krach jednání o vládě mezi ANO a ČSSD. Pocheho coby ministra odmítá i KSČM, která svůj postoj přitvrdila a dnes avizovala, že vládu s tímto politikem nepodpoří. Hrad dříve uvedl, že prezident Pocheho nikdy nejmenuje. O jménech možných ministrů odpoledne s prezidentem jednal premiér Andrej Babiš na zámku v Lánech. Řekl, že ohledně Pocheho byl problém od začátku a uvedl, že František Koníček nebude ministrem průmyslu, jak se o tom spekulovalo.

Miloš Zeman hodlá po návratu z návštěvy Ústeckého kraje zahájit kolečko rozhovorů s nominanty hnutí ANO i ČSSD. „Mezi nimi bude i pan Miroslav Poche,“ uvedl hradní mluvčí Jiří Ovčáček, který na europoslance sám opakovaně slovně útočil skrze svůj twitter.

Ovčáček nastínil další Zemanovy kroky takto: „Prezident republiky hodlá pana Miroslava Pocheho požádat, aby zvážil svoji kandidaturu na funkci ministra zahraničních věcí a usnadnil tak sestavování vlády a její toleranci.“ Hrad Pochemu vyčítá především jeho údajné postoje k migraci. Odmítá, že by za spory byl fakt, že Poche podpořil ve volbách Zemanova protikandidáta Jiřího Drahoše.

Čtvrt milionu podpisů proti Babišovi. Organizátor protestů na něj čekal s účtenkou a takto shrnul výhrady

sinfin.digital