Zeman se dočká. Trump ho pozval do Bílého domu

Info.cz

Prezident Miloš Zeman po telefonu mluvil s Donaldem Trumpem. Informoval o tom mluvčí Hradu. Trump podle něj ocenil, že mu Zeman před volbami otevřeně vyjádřil podporu, a pozval ho do Bílého domu. O tuto prestižní návštěvu Zemanův tým dlouhodobě neúspěšně usiloval.

Očekávaná návštěva by se měla uskutečnit na konci dubna, kdy má Zeman podle Hradu v USA převzít ocenění významných židovských organizací. Návštěva Bílého domu by byla spojená s touto cestou.

„Nastupující prezident USA Donald Trump v rozhovoru ocenil skutečnost, že prezident republiky ‚byl jediným evropským prezidentem‘, který ho veřejně podpořil ještě před listopadovými volbami v USA,“ uvedl Hrad v prohlášení.

Zeman v minulosti uvedl, že si váží Trumpova vystupování, protože prý mluví jasně a vyhýbá se politické korektnosti. „Domnívám se, že americké volby prokázaly vůli amerického lidu nenechat s sebou manipulovat veřejnými sdělovacími prostředky," řekl také Zeman před časem v reakci na Trumpovo zvolení.

V polovině listopadu Zeman telefonicky mluvil s Ivanou Trumpovou, bývalou manželkou příštího amerického prezidenta, která podle amerického tisku dala najevo přání být velvyslankyní v Česku. Zeman jí poděkoval za odvahu. Lepší velvyslankyni podle něj USA do Prahy vyslat nemohou.

sinfin.digital