Změny ve vládě? Babiš chystá zajímavý tah. Ve hře je ministerstvo průmyslu i vicepremiér

Když premiér Andrej Babiš v úterý odlétal do Washingtonu na návštěvu Bílého domu, na palubě vládního speciálu nechyběl ani místopředseda Rady pro výzkum, vývoj a inovace a dlouholetý šéf Asociace malých a středních podniků a živnostníků Karel Havlíček. Ten v poslední době doprovází Babiše velmi často a podle informací INFO.CZ by se mohl v blízké době stát novou výraznou „byznysovou" tváří celé vlády.

Havlíček by podle důvěryhodných informací INFO.CZ mohl v dohledné době vystřídat současnou ministryni průmyslu Martu Novákovou, která se mimo jiné nedávno postarala o rozruch výroky, které se týkaly dat v mobilních telefonech. Ve hře je ovšem i varianta, že by se zástupce malých a středních podniků stal rovnou i vicepremiérem.

Sám Havlíček případný vstup do vlády zatím komentovat nechce. „Teď děláme inovace a strašně se tomu věnujeme. Potřebujeme nejenom v Americe, ale i v ostatních zemích představovat Česko jako zemi budoucnosti. Dostat inovační strategii do realizační podoby je nesmírně náročné,“ uvedl při návštěvě Washingtonu.

Kovář: Trumpa nelze ani na moment podcenit, jeho znovuzvolení je víc než reálné

sinfin.digital