Letiště Praha odbavilo více pasažérů, k růstu přispělo zavedení nových linek

ČTK

mst

Letiště Praha odbavilo v prvním pololetí více než 7,43 milionu cestujících, což je meziročně o deset procent více. K růstu přispělo především navyšování kapacit současných spojů a zavedení nových linek. Nejvíce se létalo do Velké Británie. Letiště o tom informovalo v dnešní tiskové zprávě. Letiště tak zatím naplňuje prognózy pro letošní rok.

Na zvyšování počtu odbavených cestujících se podle letiště podílí mimo jiné dálkové linky. „Například díky nové přímé lince do Filadelfie a posílení leteckých spojení do Kanady došlo k meziročnímu navýšení počtu cestujících na přímých letech do Severní Ameriky o 88 procent,“ uvedl předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř.

Nejvíce se podle údajů letiště v prvním pololetí létalo do Londýna, který zaznamenal šestiprocentní meziroční nárůst v počtu odbavených cestujících. Vytížené byly lety také do Paříže, Moskvy nebo Amsterdamu. Nejvyšší nárůst letiště zaznamenalo na linkách do Barcelony, kde se počet cestujících zejména díky podstatnému navýšení spojů zvýšil o téměř 51 procent.

Krade Babiš Pirátům úspěchy? Štve mě to, s opisováním zjevně problém nemá, říká Ivan Bartoš

sinfin.digital