5 zásad k cestě na výsluní. Orbán se znovu opřel do Bruselu a nastínil, co by mělo udělat i Česko

ČTK

luš

Maďarský premiér Viktor Orbán dnes opět kritizoval Evropskou komisi (EK) a její imigrační a multikulturální politiku. V každoročním projevu před maďarskou menšinou v Rumunsku podle agentury MTI mimo jiné řekl, že evropští občané příští rok ve volbách do Evropského parlamentu vyjádří svůj názor na evropskou elitu a na to, zda dobře zvládla imigraci.

V těchto volbách bude jedinou důležitou otázkou imigrace, prohlásil předseda maďarské vlády. Zároveň trval na svém přesvědčení, že liberální demokracie byla postavena na hlavu a stala se „liberální nedemokracií“. „Existuje liberalismus, ale není demokracie,“ řekl Orbán, podle něhož tento jeho názor podporuje nynější „všeobecná tendence v západní Evropě omezit svobodu vyjadřování a zavést cenzuru“.

Výsledek evropských voleb přitom premiér spojil s osudem svého vedení. Evropské elity podle něj znervózněly, protože výsledek letošních voleb v Maďarsku naznačil možnost celoevropské transformace a mohl by být zastaven „Sorosův plán“. Ambice vytvořit v Evropě „postkřesťanský“ a „postnárodní“ blok by se tak mohla zadrhnout.

ANALÝZA: Tajná operace soukromých zpravodajců proti Sorosovi. Kdo a jak pomohl Orbánovi?

sinfin.digital