Babiš jednal s Mayovou. Dohoda o brexitu je podle něj možná, už je prý skoro hotovo

ČTK

lup

Premiér Andrej Babiš dnes po jednání s britskou premiérkou Theresou Mayovou v Londýně vyjádřil optimismus ohledně dohody Británie o jejím odchodu z Evropské unie. Babiš také zdůraznil, že z českého hlediska je důležité, aby kvůli brexitu nedošlo ke zhoršení pozice Čechů žijících a pracujících v Británii.

"Stále věřím, že dohoda je možná," řekl Babiš českým novinářům po schůzce s Mayovou. Český premiér vyjádřil radost nad tím, že měl možnost s Mayovou hovořit v době, kdy je třeba dokončit dohodu o brexitu. Podle Babiše je hotovo devadesát procent dohody. Británie se chystá opustit EU na konci března příštího roku.

Babiš označil Británii za spojence České republiky a připomněl stoletou tradici spolupráce mezi oběma zeměmi. Český premiér navštívil Londýn ve dnech oslav stého výročí založení Československa. Při této příležitosti se večer v Londýně koná koncert České filharmonie, jehož se Babiš zúčastní s manželkou jako hlavní host.

Český premiér se v Londýně setkal také na pracovním obědě se starostou finanční čtvrti City Charlesem Bowmanem, položil věnec u pomníku hrdinů z bitvy o Británii a na zastupitelském úřadě hovořil se zástupci českých občanů dlouhodobě žijících a pracujících ve Spojeném království.

sinfin.digital