ČSSD prozradila, kdo ji má zachránit v evropských volbách. Vedle europoslanců sáhla i po mladých tvářích

ČTK

lup

Do evropských voleb, které se budou konat příští rok v květnu, chce ČSSD na prvním místě nominovat europoslance Pavla Poce, na druhém další současnou europoslankyni Olgu Sehnalovou. Z nových tváří se má na kandidátce ČSSD o přízeň voličů ucházet například šéf mladých sociálních demokratů Radek Hlaváček. Seznam dnes sestavilo grémium ČSSD, schvalovat ho má příští sobotu v Hradci Králové širší vedení sociální demokracie, později ústřední výkonný výbor. "Jde o vyváženou kandidátku," řekl novinářům po jednání předseda ČSSD Jan Hamáček.

V rozpočtu, který budou sociální demokraté schvalovat za týden, počítá ČSSD na evropské volby s výdajem pět milionů korun, řekl Hamáček.

Znovu se o post v Evropském parlamentu nebudou ucházet zbylí dva zástupci ČSSD Miroslav Poche, kterého ČSSD bez úspěchu navrhovala na funkci ministra zahraničí, a filozof Jan Keller. Hamáček také uvedl, že o vstup do Evropského parlamentu se nebude ucházet žádný ze zákonodárců působících v české politice.

"Je to z mého pohledu vyvážená sestava zkušených evropských politiků a nových tváří," uvedl. Dodal, že na dalších místech kandidátky budou někteří úspěšní komunální politici a političky.

sinfin.digital