Možný teroristický útok v Londýně: Tři lidé jsou zranění, řidič s policií nespolupracuje

ČTK

raz

Automobil dnes v centru Londýna u budovy britského parlamentu narazil velkou rychlostí na bezpečnostní zátaras a také do chodců a cyklistů. Zraněni byli tři lidé, policie řidiče auta zadržela. Incident vyšetřuje protiteroristická jednotka jako teroristický čin a řidiče vzala do vazby s podezřením ze spáchání terorismu. Při loňském podobném útoku v blízkosti parlamentu zemřelo pět lidí. Od té doby jsou na místě zvýšená bezpečnostní opatření.

Velitel protiteroristického oddělení Neil Basu řekl, že zadržený zatím nespolupracuje. Stanice BBC zjistila ze svých zdrojů, že možná byl muž policii znám z minulosti.

Záchranná služba oznámila, že dva zraněné bylo potřeba převézt do nemocnice, třetí byl ošetřen na místě. BBC hlásí, že jedna zraněná žena je stále v nemocnici s vážným zraněním, jež ale neohrožuje její život.

Auto najelo do skupiny cyklistů čekajících na semaforu o půl osmé ráno místního času (o půl deváté SELČ), pak zrychlilo a najelo ve velké rychlosti do zátarasu. Svědci se shodli, že šlo o záměrný čin.

Nová fakta o loňském teroru v Manchesteru: Teroristu si Britové z Libye sami dovezli na armádní lodi

sinfin.digital