Pozitivní vyhlídky Boeingu. Poptávka po letecké přepravě podle něj setrvale poroste

ČTK

Americký výrobce letadel Boeing předpovídá, že poptávka po komerční letecké přepravě se bude v příštích 20 letech zvyšovat o čtyři procenta ročně, přestože průběh francouzského aerosalonu naznačuje ochlazení poptávky po letech mimořádného růstu, píše agentura Reuters. Analytici předpokládají, že objem zakázek na aerosalonu, který se koná od 19. do 25. června, nedosáhne úrovně posledních let.

V delším časovém horizontu však společnost Boeing sektoru předpovídá až zářivou budoucnost. V příštích dvaceti letech podle jejích analýz výrobci získají 41 030 zakázek v hodnotě šesti bilionů dolarů. To představuje pětiprocentní zvýšení poptávky po letounech s jednou uličkou, jako je Boeing 737 a Airbus A320. Boeing předpokládá, že hodnota sektoru letecké přepravy bude v příštích 20 letech činit 8,5 bilionu dolarů a že trh se bude rozvíjet ročním tempem čtyř procent.

Letecká doprava nyní zažívá výrazný vzestup v čele s rozvíjejícími se ekonomikami, jako je Čína. Podle předpovědí by Čína v příštích deseti letech měla předběhnout USA a stát se největším leteckým trhem světa.

sinfin.digital