Po stopách pádu impéria mělnického podnikatele, který se potkal s Babišem

urm

Zpravodajský portál Seznam.cz v dubnu informoval, že mělnický podnikatel Milan Sládeček spáchal sebevraždu kvůli dluhům, které mu vznikly v souvislosti s prodejem firmy Agrofertu Andreje Babiše. INFO.CZ se tehdy začalo případem zabývat a celkový obrázek je mnohem složitější, než se mohlo z prvních reportáží zdát.

Před nedávnem se na realitním portálu Sreality objevil na prodej mělnický Hotel U Rytíře, který je v podstatě symbolem úpadku někdejšího impéria místního podnikatele. Během své největší slávy v něm bydleli například královsky placení hokejisté mělnického klubu (HC 99 TL Mělník), který jednu sezónu hrál dokonce druhou nejvyšší soutěž a následně zkrachoval. Když se Milan Sládeček rozhodl, že by chtěl, aby před jeho hotelem a restaurací mohla parkovat auta, radnice nelenila a místa v pěší zóně vyhradila.

„Ve své době tady mohl prosadit prakticky cokoliv. Není tajemstvím, že čile obchodoval i s nemovitostmi. Často pronajímal byty sociálně slabším rodinám, které dostávaly dávky na bydlení,“ říká bývalý mělnický radní, který si nepřeje být jmenován. Problémy začaly poměrně brzy, konkrétně již v roce 2002, tedy ještě podstatně dříve, než do hry vstoupil Babišův Agrofert. V tomto roce skončila v likvidaci tehdejší Sládečkova firma VSV Hausner, která v minulosti zprivatizovala velký Masokombinát Mladá Boleslav. Důvodem byl nedostatek majetku a firma zmizela z obchodního rejstříku. Část majetku ovšem mělnický podnikatel a jeho společník stačily vyvést na Masokombinát Kosmonosy, který ovšem zanedlouho také zaniknul.

Je to policejní provokace, tvrdí Zeman o vyšetřování kauzy Čapí hnízdo

sinfin.digital