Bitcoin padá čtvrtý den po sobě a investoři se vrací do reality. 5 důvodů, proč se tak děje

urm

Bitcoin pokračuje v propadu, který trvá už čtvrtý den v řadě. Z hodnot kolem 20.000 dolarů za jeden bitcoin se nejpopulárnější kryptoměna zřítila až na kurz 12.500 dolarů. Padají ovšem všechny takzvané digitální měny, včetně populárních měn litecoin a ethereum. Současný vývoj je souhrou několika dějů, které představují dost možná dosud největší „zátěžový“ test pro kryptoměny. Investoři zároveň vidí to, na co dlouhodobě upozorňují někteří analytici – že kurz bitcoinu je těžko předvídatelný a může jít o bublinu. INFO.CZ pro váš připravilo přehled několika událostí, které za aktuálním pádem kryptoměn stojí.

1) Stádo a chybějící investorské nástroje

Současný vývoj je důkazem, že do bitcoinu investovali lidé, kteří netuší, jak kryptoměny fungují. Pokud měna po raketovém růst začne klesat, snáze podléhají pokušení prodat. Na rozdíl od akcií a dalších tradičních investic ovšem bitcoin a další kryptoměny v základu nemají investorské nástroje, které do značné míry brání takto rychlým propadům. Jedná se o různé příkazy, které mají bránit ztrátám a automaticky prodají část portfolia, nebo naopak příkazy, které začnou přikupovat.

„Stádo“ se rovněž rozhoduje podle pozitivních či negativních zpráv. Těch negativních je v současnosti mnohem víc, než pozitivních. Psychologický tlak na nezkušené investory tak roste.

Trh virtuálních měn prochází manickou fází. Je otázkou času, kdy přijde kolaps, míní odborník

sinfin.digital