Huť Poldi Kladno čeká ve čtvrtek veřejná dražba, odboráři věří v nový start výroby

ČTK

mst

Kladenskou huť Poldi čeká ve čtvrtek veřejná dražba. Žádný zájemce se zatím nepřihlásil, pořád se tak ale může stát. Podnik je od loňského prosince v konkurzu, zaměstnanci dostali výpovědi. Je otázkou, zda se ocelárnu podaří zachránit a obnovit v ní dlouhodobě provoz. Například primátor Kladna Milan Volf (Volba pro Kladno) je spíše skeptický. Odboráři naopak věří v nový rozjezd výroby.

Dražit se budou podniky firem Poldi a Poldi Trade, jejich hodnota je podle znaleckého posudku 180 milionů korun. Nejnižší podání stanovil věřitelský výbor na 160 milionů. Dražební jistotu je potřeba složit do čtvrtečních 10:00. Pokud licitátor nebude mít do té doby ověřeno, že na účet dražební společnosti byla tato částka připsána, tak se dražit nebude. „Mám čerstvou informaci, že dnes ráno ještě žádná jistota složena nebyla. Není to úplná výjimka, skládá se to většinou na poslední chvíli, ale teď už je to hodně blízko před dražbou,“ upozornil Sigmund.

Jaroslav Hradil z dražební společnosti Prokonzulta ČTK řekl, že o prohlídky podniku byl zájem. „Ze zákona jsou povinné dvě, ale protože jsme očekávali zájem lidí, tak jsme rovnou naplánovali tři termíny. Na všech prohlídkách byli nějací zájemci,“ uvedl Hradil.

Zeman se mi už mstil, nečekalo by mě nic dobrého. Poslanci ANO nemají ideály, říká končící Pelikán

sinfin.digital