Čtvrtstoletí Coca-Coly v ČR. Značka si nadělila nové výrobní linky i „rostlinné mléko“

ČTK

luš

adg

Otevřením dvou zásadně zmodernizovaných výrobních linek oslaví svou 25letou přítomnost v ČR a na Slovensku ikonická značka Coca Cola. Novou PET linku a unikátní aseptickou linku, která je výjimečná především technologií eliminující riziko mikrobiální kontaminace lahví, otevřela ve svém stávajícím závodě v Praze-Kyjích. Při té příležitosti přišla i s novým produktem: nápojem rostlinného původu s obchodní značkou AdeZ.

„Investice do nových linek si vyžádaly částku přes 300 milionů korun. Nyní pracujeme na dalších plánech modernizace a digitalizace našeho výrobního závodu. Význam českého závodu tak v rámci Evropy nadále poroste,“ říká generální ředitelka Coca-Cola HBC Česko a Slovensko Maria Anargyrou-Nikolić, která se spolu s premiérem v demisi Andrejem Babišem či velvyslancem USA Stephenem Kingem zúčastnila dnešního tiskového briefingu. Za uplynulých deset let investovala Coca-Cola HBC Česko a Slovensko přes 3,2 miliardy korun.

Díky moderní aseptické lince může firma rozšířit své portfolio o nejnáročnější produkty na zpracování. Jako první v Evropě bude linka produkovat nápoje rostlinného původu AdeZ z mandlí, kokosu, obilí a rýže, a to jak bez příchuti, tak ve dvou ovocných variantách. „Rostlinná mléka“ se na českém a slovenském trhu začnou prodávat na přelomu roku 2018 a 2019.

Jste těhotná? Kdo bude s nemocnými dětmi doma? Kouříte? Bříza a Trubač vytipovali zakázané otázky při pohovorech

sinfin.digital