Kladenská huť Poldi mění majitele. Byla napodruhé vydražena za 251 milionů korun

ČTK

lup

Zkrachovalá kladenská huť Poldi byla na druhý pokus vydražena za 251 milionů korun. Vyvolávací cena byla 160 milionů korun, hodnota podniku je podle znalce o 20 milionů vyšší. První dražba, která se konala v dubnu, byla zmařená. Vydražitel měl zaplatit 261 milionů korun, ve stanoveném termínu tak ale neučinil. V dnešní opakované dražbě svedli podobně jako v dubnu souboj dva uchazeči, minimální příhoz byl půl milionu.

První dražba se konala v dubnu. Vydražitel, jímž byla společnost Compagnia del mediterraneo Steel, měl za huť zaplatit 261 milionů korun. Ve stanoveném termínu tak ale neučinil.

Podnik, který je částí někdejšího rozsáhlého koncernu, je od loňského prosince v konkurzu a zaměstnanci dostali výpovědi. Podle obchodního rejstříku společnost Poldi dosud patří skupině Rucarto Limited zapsané na Kypru. Fungování před lety začaly komplikovat dluhy, například dodavatelům materiálů, energií a dalším, které dosáhly stovek milionů korun. Následkem bylo zpožděné vyplácení mezd i o několik měsíců. Loni byl provoz podniku většinou zastavený.

sinfin.digital