Se starým byznysem jsem srovnaný, říká bývalý vládce Sazky Hušák. Jak vidí budoucnost hazardu v Česku?

Hana Filipová

Když jsme se naposledy viděli s bývalým vládcem Sazky, bavil se se mnou jen pod podmínkou, že ho nebudeme fotit a slovo Sazka se nesmělo vyslovit. Teď je situace jiná, o „své“ firmě mluví bez problému. „Zestárl jsem a dále zmoudřel,“ tvrdí Aleš Hušák v rozhovoru pro deník E15.

Co se ještě změnilo za ty tři roky kromě toho, že jste, jak říkáte, zmoudřel? Zeptala bych se, jak se to projevuje, ale to je asi drzé…

O stárnoucích lidech se říká, že moudří. Jsou tam bohužel i fyzické projevy, člověk je unavenější. Začínám být popudlivější, víc mi vadí hloupí lidé a asi to nejdůležitější je, že jsem stále konzervativnější.

Asi nejste popudlivější, když jste se mimosoudně vyrovnal s Českou unií sportu. Kdybyste byl, budete chtít soudní bitvu, která bude víc vidět, ne?

To s tím nemá nic společného. Jde o psychologicko-fyzické projevy. Pokud jde o pracovní či soudní věci, k těm člověk musí přistupovat úplně jinak. Udržovat chladnou hlavu a poslouchat svého advokáta. V případě paní doktorky Samkové je lepší poslouchat, protože jinak vás pak trestá.

Fyzicky?

Ne, ale má vypěstovaný jiný systém drobných trestů klienta, který neposlouchá. Když posloucháte, dobře to dopadne. Ona je vítězný typ.

K čemu máme vojáky? Aby s americkými spojenci bojovali za svobodu Afghánců. Glosa P. Novotného

sinfin.digital