Amazon už se připravuje na vánoční nápor. Jeho centrum v Dobrovízi hledá posily a zvyšuje mzdy

ČTK

raz

Americký internetový prodejce Amazon chystá pro centrum v Dobrovízi další nábor pro nadcházející vrchol sezony a zvyšuje mzdy. Pracovníci skladu dostanou od září základní hodinovou mzdu 150 korun, nyní je to 135 korun hrubého. Porostou i platy týmových vedoucích. ČTK to dnes řekla mluvčí českého Amazonu Miroslava Remenárová. Společnost patřící k největším zaměstnavatelům v regionu, nyní v ČR zaměstnává kolem 4500 lidí na stálý úvazek, jejich počet má letos dosáhnout 5000. Vedle toho ještě přijme sezonní brigádníky.

Sezona prodeje vrcholí před Vánocemi, poptávka roste už během podzimu. Nábor by se měl rozjet během září. Konkrétní počet hledaných sezonních pracovníků společnost neupřesnila, záležet bude na poměru zájmu o práci na plný úvazek a brigádní výpomoc. "Loni jsme neměli problém pozice obsadit, podařilo se to i rychleji oproti očekávání," uvedla Remenárová.

Podle mluvčí nemá společnost v tuzemsku ani problém s vysokou fluktuací zaměstnanců, důvodem jsou i bonusy jako doprava do práce zdarma, možnost různých úvazků, vzdělávací programy, zvýhodněné stravování a další. Lidi také dle Remenárové láká systém čtyři dny práce, tři dny volno.

sinfin.digital