Nejlépe placená ředitelka v Británii si pohádkově přilepšila. Ročně si přijde na skoro osm miliard

ČTK

lup

Nejlépe placená ředitelka v Británii, spolumajitelka sázkařské webové stránky Bet365 Denise Coatesová dostala opět přidáno, a to na 265 milionů liber ročně (asi 7,7 miliardy Kč), Uvedla to stanice BBC na svém webu s odvoláním na účetnictví firmy. Tato částka, zahrnující i dividendy, je o 48 milionů liber (asi 1,4 miliardy Kč) vyšší, než Coatesová vydělala loni. Svědčí to podle BBC o rostoucí popularitě online sázení.

Tento byznys nicméně čelí rostoucí kritice, že nedělá dost, aby se vypořádal s problémy, jako jsou dopady hazardu na zákazníky, zejména pokud jde o chorobnou závislost na hraní hazardních her, tedy gamblerství.

Bet365 je soukromá společnost, kterou vlastní Coatesová a členové její rodiny; bratr John je také výkonným ředitelem a otec Peter stojí v čele podniku.

Loni plat a dividendy Coatesové představovaly částku 217 milionů liber. Na konci března její základní plat vzrostl ze 199 na 220 milionů liber. Firma vyplatila 90 milionů na dividendách, z toho polovina náležela Coatesové jako majitelce poloviny podniku.

„Čistokrevná zbabělost, alibismus.“ Opozice cupuje plán ČSSD nehlasovat o vlastní vládě

sinfin.digital