Akcie v USA dál prudce klesají, index S&P 500 je nejníže od října 2017. Poklesu dopomohla slova vlivného investora

ČTK

luš

Americké akciové trhy dnes prudce oslabily, a navázaly tak na výprodej z konce minulého týdne. Ztráty všech tří hlavních indexů přesáhly dvě procenta, částečně v reakci na komentář šéfa investiční společnosti DoubleLine Capital Jeffreyho Gundlacha, že trh je v první fázi mnohem výraznějšího poklesu, který bude následovat.

Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, odepsal 2,11 procenta a obchodování uzavřel na 23.592,98 bodu. Širší index S&P 500 klesl o 2,08 procenta na 2545,94 bodu a je nejníže od loňského října. Index technologického trhu Nasdaq Composite odepsal 2,27 procenta na 6753,73 bodu.

Gundlach je na Wall Street považován za velmi vlivného investora. V rozhovoru s televizí CNBC také například řekl, že americká centrální banka (Fed) by tento týden neměla zvyšovat úrokové sazby. Trh přitom očekává, že Fed je zvýší. Problém podle Gundlacha není ani tak v tom, že by Fed neměl úroky zvyšovat. Problém tkví v tom, že je neměl nechávat tak dlouho nízké, řekl Gundlach.

CEE Attorneys založí ředitelství v Praze a plánuje globální expanzi. Chce patřit k největším kancelářím na světě

sinfin.digital