Do hry o čtvrtého operátora vstupuje nečekaný hráč. Komárkova Sazka oprašuje staré plány

Výběr čtvrtého telekomunikačního operátora, který chystá ministerstvo průmyslu, láká i nečekané byznysové hráče. Podle informací INFO.CZ bude jedním z pravděpodobných účastníků připravované aukce kmitočtů společnost Sazka, která spadá do impéria miliardáře Karla Komárka. Sazka dosud provozuje největšího českého virtuálního operátora Sazkamobil, který by se v případě úspěchu v aukci stal logicky operátorem klasickým. Sama Sazka přitom tyto informace nevyvrací a potvrzuje, že se o tuto možnost zajímá.

„V současnosti z pozice největšího virtuálního operátora analyzujeme připravovanou aukci. Až na základě zveřejnění finálních podmínek aukce se rozhodneme, zda se jí zúčastníme,“ řekl INFO.CZ šéf komunikace Sazky Václav Friedmann.

Komárkova myšlenka na vstup do souboje s velkými telekomunikačními operátory není úplně nová. Když ministerstvo průmyslu vyhlásilo aukci na volné kmitočty v roce 2013, přihlásila se tehdy i společnost Sazka Telecommunications, ale v aukci neuspěla. Podle informací INFO.CZ byl tehdy důvod velmi prozaický, firma z aukce odstoupila pouhé dvě minuty před jejím začátkem a umožnila tak uspět trojici tradičních český operátorů – O2, T-Mobile a Vodafone.

sinfin.digital