Před týdnem se tu střílelo, teď zaměstnancům svítá naděje. Areál lounské vagonky si pronajme DAKO-CZ

lep

Přes čtyři stovky zaměstnanců lounské vagonky polečnosti Heavy Machinery Services (HMS), která se už čtyři roky potácí v obřích dluzích, jež vygradovaly dokonce střelbou v areálu v první prázdninový den, si mohou oddechnout. Část zadlužené vagonky s nejasným vlastnictvím si od insolvenční správkyně Petry Hýskové pronajala firma DAKO-CZ. V areálu lounského podniku chce zachovat výrobu. 

Podle tiskového mluvčího DAKO-CZ Andreje Čírtka firma počítá s tím, že chce vagonce vrátit staré zlaté časy. „Chceme návrat do období, kdy lounská vagonka standardně podnikala a plnila své závazky vůči finančním partnerům, úřadům, dodavatelům, zákazníkům i zaměstnancům. Cílem je prosperita podniku a maximální možné uspokojení pohledávek věřitelů,“ řekl Čírtek s tím, že obdivuje, jak je možné, že si podnik zachoval i přes všechny problémy a napůl kriminální minulost kvalitní tým zaměstnanců, kteří vagonku drželi na nohou. „Právě na nich chceme stavět,“ dodal.

Firma DAKO-CZ spadá do skupiny CSG a je prakticky jediným výrobcem brzdových systémů pro vlaky u nás. Navíc má za sebou více než dvousetletou tradici a za zády silnou partnerskou skupinu v podobě Czechoslovak Group spolu s druhým silným akcionářem Tatravagónka Poprad. 

Českým drahám by prospěla restrukturalizace, říká bývalý člen dozorčí rady Štrof

sinfin.digital