Vláda na nás zapomněla, stěžují si podnikatelky. Ztráty odhadují na půl miliardy korun

urm

Už minimálně půl miliardy korun je ztráta, kterou pandemie a následná opatření vlády způsobily členkám Českomoravské asociace podnikatelek a manažerek (ČMAPM). Informovala o tom její prezidentka Kateřina Haring, podle které má zmrazení nebo omezení podnikatelských aktivit členek asociace dopad na zhruba 10 tisíc pracovních míst. „Potřebujeme, aby stát zasáhl ve prospěch firem i OSVČ rychle, cíleně a efektivně,“ uvedla Haring, která se obává o další rozvoj ženského podnikání v Česku

 

Firmy jsou podle ní nervózní, a pokud vláda nebude jednat rychle a podnikatelky a podnikatelé nedostanou slibovanou pomoc, budou muset propouštět ve velkém. Podle informací Hospodářské komory ČR kvůli opatřením spojeným s COVID-19 propouští už sedm procent zaměstnavatelů a více než čtvrtina firem propouštění zvažuje.

Haring doplnila, že zhruba třetina z celkem 160 členek asociace a zároveň zaměstnavatelek musela na základě nařízení vlády úplně uzavřít své firmy a provozy a pětina zvažuje snížení mezd zaměstnancům.

Půr: Vláda se snaží poprvé od roku 1989 prolomit ochranu soukromého vlastnictví

sinfin.digital