Do Kazachstánu na Budvar. Na výstavě EXPO se bude točit pivo z českobudějovického pivovaru

Lucie Bednárová

V restauraci v národním pavilonu České republiky v kazašské Astaně, kde letos v červnu odstartuje mezinárodní specializovaná výstava EXPO 2017, si návštěvníci nenačepují vychlazenou Plzeň jako v Miláně před dvěma lety, ale podle exkluzivních informací INFO.CZ pivo vařené ve státním podniku Budějovický Budvar. Naposledy jej bylo možné ochutnat na EXPO v roce 2010 v čínské Šanghaji.

„Žádné jiné naše pivovary neprojevily o kazašskou Astanu zájem,“ řekl redakci INFO.CZ jednatel společnosti Arteo CZ, která vyhrála výběrové řízení na generálního dodavatele českého pavilonu, Bohumil Bochňák. Podle komisaře české účasti na výstavě EXPO 2017 Jana Krse bylo jednou z podmínek výběrového řízení čepování originálního českého piva.

Jednání s Budějovickým Budvarem, která nyní probíhají, by podle informací redakce měla být dokončena během měsíce. „Nyní se bavíme o přesných podmínkách. Není to jednoduché, protože v současné době se do Kazachstánu kvůli celním restrikcím a nízkému kurzu místní měny v podstatě neimportuje z celého světa žádné pivo,“ vysvětlil Bochňák.

sinfin.digital