Svědek o tragédii v Mlékojedech: Dívky se vzaly za ruce a šly proti vlaku

Blesk.cz

V šoku jsou od sobotního podvečera obyvatelé Mlékojed na Mělnicku. Dvě mladé dívky v sobotu na přejezdu srazil vlak a na místě zemřely. Podle některých svědků nešlo o nešťastnou náhodu. Školačky možná spáchaly sebevraždu.

Byla to osudová chyba, nebo svůj život děvčata ukončila záměrně? Lidé, kteří u místa nehody bydlí, Blesku řekli, že asi patnáctileté dívky vlak vidět musely. „Strojvedoucí na ně troubil a brzdil, to bylo slyšet. Lidé, co stáli přímo u přejezdu, je viděli, jak se chytly za ruce a šly přímo proti tomu vlaku. Nevím, jestli to udělaly schválně, nebo jestli si třeba chtěly fotit selfie,“ řekl místní muž, který si nepřál být jmenován. Další lidé z vesnice uvádí, že jedna z dívek před nehodou psala na sociální síti o sebevraždě.

Na místo tragické srážky se včera vypravili spolužáci a kamarádi dívek, aby uctili jejich památku. Podle informací Blesku šlo o Veroniku Z. a Růženu C. Na koleje položili květiny a chvíli na ně v tichosti vzpomínali. „Vůbec nevím, proč to udělaly, jestli to byla nehoda nebo sebevražda. Nevěděla jsem o žádných problémech,“ řekla Blesku kamarádka jedné z dívek.

3361796:article:true:true:true

Na místo přišel také otec spolužačky mrtvých děvčat. „Je to hrůza, byly to dvě mladý holky. Neudělaly to bezdůvodně, myslím si, že to byla sebevražda z nešťastné lásky,“ řekl, ale podrobnější být nechtěl.

sinfin.digital