3 důležité věci z domova, které byste dnes měli vědět

ČTK

vkr

Již šestá ministerská konference Světové zdravotnické organizace zaměřená na životní prostředí začne v Ostravě, Česká národní banka mezitím představí svou zprávu o finanční stabilitě. Co dalšího se dnes v Česku bude dít?

V Ostravě začíná konference WHO

V Ostravě začne šestá ministerská konference Světové zdravotnické organizace (WHO) zaměřená na životní prostředí a zdraví. Třídenního setkání v Dolní oblasti Vítkovice se zúčastní více než 450 účastníků ze 45 zemí. Konference by měla definovat priority pro životní prostředí a zdraví v Evropě 21. století, bude se na ní hovořit například o zlepšení ovzduší, podpoře tzv. chemické bezpečnosti nebo o posílení odolnosti vůči změně klimatu. Mezi hosty má být několik desítek ministrů zdravotnictví a životního prostředí, náměstků ministrů a státních tajemníků členských zemí z Evropy.

ČNB představí zprávu o finanční stabilitě

Česká národní banka zveřejní Zprávu o finanční stabilitě, jejíž součástí budou i zátěžové testy českých bank. Podle posledních výsledků, které centrální banka představila loni v prosinci, je bankovní sektor v Česku dostatečně odolný vůči případným nepříznivým šokům. Prostřednictvím publikace Zprávy o finanční stabilitě, která je vydávána jednou ročně, ČNB prezentuje výsledky svých analýz. Cílem zprávy je identifikovat rizika pro finanční stabilitu České republiky pro nejbližší období na základě vývoje ekonomiky a finančního systému.

sinfin.digital