Novinář z Babišových odposlechů konečně promluvil: Nahrávky vznikly přes můj telefon, tvrdí Přibil

vkr

Novinář Marek Přibil, jehož odposlechnuté rozhovory s tehdejším vicepremiérem Andrejem Babišem byly jednou z rozbušek následné vládní krize, konečně otevřeně promluvil. A to hned ve třech médií najednou.  V rozhovoru pro Seznam Zprávy tvrdí, že mu hrozí fyzická likvidace od lidí stojících za ČSSD. „Různě mi to vzkazovali přes známé, a skutečně. Když jsem pak jel po D1, tak jsem měl u nedávno servisovaného auta povolená kola,“ říká Přibil. 

Přibil plánoval veřejně vystoupit se svým výkladem událostí již dříve, nicméně údajně se bál fyzické likvidace. „Když už jsem byl připraven vystoupit, tak se začaly množit výhrůžky a to od lidí, kteří stojí za sociální demokracií. A pak to skončilo tím autem na D1,“ říká v rozhovoru pro Seznam Zprávy bývalý novinář. „Myslím, že ministru Chovancovi jsem byl dost trnem v oku, a může se tak bát, zda ještě disponuji nějakými dalšími materiály,“ říká Přibil.

Tři nahrávky, které prohloubily vládní krizi a spolu s dalšími kauzami vedly k odvolání Andreje Babiše z postu ministra financí, jsou podle Přibila vše, co existuje. S Babišem se údajně setkal ke konci loňského roku právě třikrát. 

Nejvýbušnější nahrávka, která unikla na veřejnost, byla ta druhá, na které se oba aktéři domlouvají na politické likvidaci Babišových oponentů skrze materiály zveřejněné v deníku MF Dnes. Přibil v redakci po zveřejnění s okamžitou platností skončil, nicméně spekulovalo se, že byl pouze loutkou šéfredaktora deníku Jaroslava Plesla a šéfa strategického rozvoje Mafry Františka Nachtigalla. „Věci spojené s Mladou frontou nemohu komentovat, podepsal jsem doložku," říká v rozhovoru ex-novinář.

Kroupa: Zjistíme, kdo zveřejňuje Babišovy nahrávky. Kompro na něj připravuje Penta

sinfin.digital