Silné bouřky zasáhly Česko, spadlé stromy zastavily vlaky na trati mezi Prahou a Berounem

ČTK

Část Středočeského kraje zasáhla dnes odpoledne silná bouřka. Na Praze-západ a na Berounsku likvidují hasiči spadlé stromy, které zastavily i provoz vlaků na trase Praha-Beroun. Kromě odstraňování spadlých stromů čerpají hasiči i vodu ze zatopených sklepů. Podle mluvčího středočeských hasičů Ladislava Holomčíka řeší hasiči jen v Černošicích šest událostí.

Podle webu Českých drah byla místo vlaků zavedena náhradní autobusová doprava. Komplikace se očekávají až do 18:00. Některé vlaky dálkové i regionální dopravy jsou zcela odřeknuty, jiné jezdí odklonem přes Rudnou u Prahy a nabírají zpoždění několik desítek minut. "Strom je zaklíněný v elektrickém vedení, hasiči proto musí počkat na vypnutí elektřiny," řekl Holomčík. Strom na trať podle něj spadl v Černošicích.

Meteorologové dnes vydali výstrahu před bouřkami, které Česko zasáhnou dnes odpoledne a v pondělí. Mohou být místy doprovázeny přívalovým deštěm, kroupami a nárazy větru.

Bouřky zasáhly Černošice také na konci června. Kvůli vydatným dešťům se tehdy na koleje na trati Praha-Beroun sesunul svah, provoz na trati byl omezen až do večera dalšího dne.

sinfin.digital