Trumpův syn zveřejnil e-maily, které mají dokazovat, že Kreml nabízel kompro na Clintonovou

ČTK

raz

Syn amerického prezidenta Donald Trump zveřejnil na svém twitterovém účtu e-mailovou korespondenci, která má dokazovat, že Rusové před prezidentskými volbami nabídli kompromitující informace na Hillary Clintonovou. 

Před schůzkou s ruskou právničkou napojenou údajně na Kreml dostal Donald Trump junior e-mail se vzkazem, že kompromitující informace na Hillary Clintonovou jsou součástí snahy ruské vlády pomoci kandidatuře jeho otce. S odvoláním na tři osoby obeznámené s obsahem vzkazu to dnes napsal list The New York Times. Nejstarší syn prezidenta USA se loni setkal s právničkou Nataljou Veselnickou, která mu měla informace o Clintonové dodat. Veselnická dnes ale v rozhovoru s televizí NBC News řekla, že žádný kompromitující materiál na Clintonovou neměla a že chtěla jednat o takzvaném Magnitského seznamu, který vystavuje americkým sankcím ruské činitele porušující lidská práva.

 

Odesilatelem e-mailu byl podle newyorského listu mediální manažer Rob Goldstone, který prý schůzku zařizoval. Trump junior o víkendu připustil, že měl zájem o získání kompromitujícího materiálu na Clintonovou. Nenaznačil ale, že by věděl o tom, že právnička může být napojená na Kreml. Advokátka prý Donaldu Trumpovi mladšímu slíbila informace o údajných nelegálních příspěvcích pro kampaň tehdejší demokratické prezidentské kandidátky. Trump potvrdil, že schůzka se konala, žádné "důležité informace" o soupeřce svého otce na ní ale prý nedostal.

Druhý Schapiro to nebude. Trumpova velvyslance v Česku Zeman uvítá, půjde o byznys

sinfin.digital